Shinrin-yoku voor kinderen

“If we are in rhythm with nature, we are in rhythm with ourselves” (Micah Hobbes Frazier)

Wanneer je samen met kinderen je aandacht echt op de natuur richt, worden zoveel alledaagse dingen magisch.

In een tijd waarin kinderen meer tijd binnen en achter een beeldscherm doorbrengen en minder tijd buiten vertoeven dan ooit tevoren, is het nog nooit zo belangrijk geweest om de natuur in te gaan. Shinrin-yoku of bosbaden helpt kinderen om te vertragen, te ontspannen en stress los te laten, terwijl hun zintuigen worden geactiveerd. 

Shinrin-yoku brengt kinderen terug naar hun natuurlijke staat, in harmonie met de natuur. Het leert hen zich af te stemmen op de natuur, weg van de stressopwekkende over-stimulatie van het moderne leven. Dit is cruciaal voor hun verbinding met de natuurlijke wereld, zichzelf en elkaar. Het is wetenschappelijk bewezen dat de praktijk van shinrin-yoku een algeheel gevoel van welzijn en empathie bevordert, focus en creativiteit stimuleert, het energieniveau en slaappatronen verbetert en ADHD-symptomen vermindert.

Wil je meer natuur, schoonheid, verwondering en plezier in het leven van je kind brengen? Ga dan eens met ons mee op een begeleide shinrin-yoku wandeling!

Stillness in Nature verzorgt op aanvraag ‘in-company’ shinrin-yoku sessies voor kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en scholen.

We organiseren ook shinrin-yoku wandelingen voor kinderen samen met hun gezinsleden.

Lees meer over wat je kunt verwachten tijdens een shinrin-yoku wandeling en waarom je deze met een gecertificeerde gids zou doen.

Na de begeleide shinrin-yoku-wandeling kunnen kinderen de praktijk van shinrin-yoku: het zich met hun zintuigen afstemmen op de natuur, mee naar huis nemen. Zij kunnen het met hun familie en leeftijdsgenootjes delen en blijven profiteren van de kalmerende en ontspannende effecten. 

Betekenisvolle verbindingen met de natuur beginnen niet in het regenwoud of het noordpoolgebied, maar in onze eigen stadsparken, achtertuin, balkon en gemeenschappen.

Stuur ons een e-mail via stillness.nature@gmail.com en wij zullen contact met je opnemen om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

“If a child is to keep alive his inborn sense of wonder… he needs the companionship of at least one adult who can share it, rediscovering with him the joy, excitement and mystery of the world we live in.” (Rachel Carson)

%d bloggers like this: