Natuurcoaching

Wat is NatuurCoaching?

Life coaching buiten, in de natuur is een verfrissende, vernieuwende manier van coachen. Tijdens de natuurcoaching lopen we samen een stukje op. Met jouw vraag en situatie als uitgangspunt.

De natuur wordt actief betrokken in de sessies. De natuur en de buitenlucht hebben een rustgevende werking, waardoor je makkelijker uit je hoofd naar je gevoel, je eigen wijsheid en intuïtie komt.

De natuur biedt tevens een schat aan inspiratie, metaforen en symboliek die helpen om situaties ook in een ander perspectief te kunnen zien. Soms door letterlijk even afstand te nemen of er van een afstand naar te kijken.

Door te vertragen en te verstillen is er meer en sneller ruimte voor de kern van de situatie en vallen inzichten en antwoorden eerder op hun plek. Dat is de paradox van deze manier van coaching in de natuur: vertragen om te kunnen versnellen. 

De natuurcoaching serie bestaat uit 5 sessies:
1. “Waar sta je nu?” In deze sessie concretiseren we samen de situatie waarin je helderheid zoekt.
2. “Wat is je verlangen?” In deze sessie maken we je verlangen in jouw situatie helder.
3. “Obstakels verkennen”. In deze sessie verkennen we samen de obstakels die in de weg zitten om jouw wens te verwezenlijken.
4. “Je draagkracht vergroten”. In deze sessie gaan we in op jouw persoonlijke kwaliteiten.
5. “Voltooien”. In deze slotsessie bespreken we jouw inzichten, en hoe deze in de praktijk vorm kunnen krijgen.

Je uit je comfortzone slingeren is niet mijn manier van coachen. Ik geloof eerder in een natuurlijk verloop van het proces. Samen onderzoeken, grenzen verkennen, ruimte creëren en handvatten vinden, zodat je zelf vol vertrouwen stappen kunt zetten, hoe spannend dat soms ook is.

Coachvraag

Jouw coachvraag kan overal over gaan. Wat jou bezighoudt op dit moment in je leven. Geen vraag is te groot of te klein. Het gaat erom dat het bij jou weer gaat stromen en dat je weer perspectief ervaart en stappen kunt zetten. Kunt groeien en ontwikkelen.

N.B: Het coachingstraject geeft geen medische diagnose en vervangt geen bezoek aan een arts of psycholoog. Bij intense of langdurige klachten is het  aan te raden hulp in te roepen van een medisch specialist.


Knowing others is intelligence. Knowing yourself is true wisdom.” 

~ Lao Tzu.


Traject

Een natuurcoachingstraject bij Stillness in Nature begint altijd met een gratis, vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek (intake) van ongeveer 15 minuten.

Hierin leg ik uit wat natuurcoaching inhoudt en aan de hand van het onderwerp waarin jij helderheid zoekt, kan ik bepalen of natuurcoaching hiervoor geschikt is. En kun jij beoordelen of natuurcoaching datgene is waar jij op dit moment naar op zoek bent.  

Een traject bestaat uit circa 5 opeenvolgende wandelingen (van ongeveer 1,5 – 2 uur), volgens een beproefde en effectieve methode. Het tempo bepaal je zelf. We gaan samen op ontdekkingsreis naar antwoorden op jouw coachvraag en duurzame oplossingen. De data worden in onderling overleg afgestemd en vinden gemiddeld iedere twee weken plaats.

Niet iedereen heeft behoefte aan een heel traject. En niet elke situatie vraagt om meerdere sessies. Het kan al heel veel licht en ruimte geven om je verhaal eens kwijt te kunnen tijdens een losse sessie aan iemand die er geen oordeel over heeft. Die met aandacht luistert naar jou en niet iets wil ‘fixen’. Maar ook als je behoefte hebt om zaken op een rijtje te zetten of helder te krijgen. Er ontstaan altijd inzichten, inspiratie en antwoorden die je van te voren met je hoofd niet had kunnen bedenken. Die helderheid geven en een duurzame verandering teweeg brengen.

Locaties

Santpoort-Noord: Landgoed Duin & Kruidberg
(Nationaal Park Zuid-Kennemerland)

Jouw investering in jezelf

Een losse sessie (2 uur) kost EUR 85,-, een compleet traject (5 sessies / 10 uur) EUR 395,-, exclusief BTW.

Stillness in Nature biedt maandelijks één serie kosteloos aan.  

Contact

E-mail ons

stillness.nature@gmail.com

 

%d bloggers like this: