Jouw Gids

Mijn naam is Marjolein van Goor. Gecertificeerd shinrin-yoku gids bij the Association of Nature and Forest Therapy Guides and Programs (ANFT), Outdoor Life Coach (Innersteps, School voor Natuurcoaching, CRKBO geaccrediteerd) en hatha yoga docent. Oprichter van Stillness in Nature.

“Those who contemplate the beauty of the earth find reserves of strength that will endure as long as life lasts” (Rachel Carson)

Mijn passie voor de natuur gaat terug tot mijn vroegste jeugdherinneringen.

Ik herinner mij de magie en aantrekkingskracht van de blauwe glinsterende zee, die achter de laatste trede op de hoogste duintop plotseling volledig zichtbaar werd. De zilte zeelucht, donderende branding en witte schuimkoppen. Het oneindige spel van de golven, de gradaties van licht op het zand. De zon die als enorme vuurbal tegen een diepaarse lucht in de zee zakte. Ik wilde niet meer naar huis. Ik was al thuis.

Voor mij is de verbinding met de natuur de sleutel tot mijn energie, gezondheid, levenslust en inspiratie gebleken. Hierin vind ik de ware essentie en toegang tot dat wat er voor mij echt toe doet. Door mij met de wondere wereld van de natuur te verbinden, te vertragen, te verstillen en al mijn zintuigen te openen, verbind ik mij tegelijkertijd met mijzelf, anderen en dit moment in tijd. En bereik ik een diepgaand besef van de mysterieuze schoonheid van het universum (in het Japans: ‘Yugen’). En het deel uit kunnen maken van het grotere geheel. 

Bij toeval kwam de praktijk van shinrin-yoku (Japans voor ‘bosbaden’) op mijn pad. En kwam ik er achter dat er een manier bestond om mijn passie voor de wondere, helende atmosfeer van de natuur en de rust, connectie en inspiratie die ik hierin vind aan anderen door te geven.

Leven volgens het ritme van de natuur is voor mij een enorm inspirerende reis en levenswijze geworden. Telkens ontdek ik nieuwe aspecten die ik aan deze levenswijze kan verbinden.

Ik geef deze passie graag door om jou te inspireren op je eigen unieke natuurverbindingsreis.

Op dit moment geef ik shinrin-yoku workshops in de natuur, één-op-één outdoor lifecoaching sessies, outdoor (restorative) yoga lessen en yoga wandelingen (Mind-Walk). 
 
Daarnaast schrijf ik over natuur verbinding via storytelling en interviews, en deel ik mijn natuurbeleving via fotografie.

In 2020 heb ik Stillness in Nature opgericht, met als doel mensen te begeleiden en te inspireren om op hun eigen unieke wijze (opnieuw) contact te maken met de natuur, door te vertragen en te verstillen. Verder wil ik een groep met gelijkgestemden bij elkaar brengen om samen te bosbaden. Ik geniet er enorm van om als shinrin-yoku gids deelnemers te begeleiden, voor hen ‘de deuren van het bos’ te openen en hen de connectie met de natuur, zichzelf en elkaar te laten ervaren.

Door het ontdekken van mijn passie voor dit werk, dat mij een diepe voldoening geeft, is mijn leven voor altijd veranderd.

Ik ben ervan overtuigd dat leven volgens het ritme van de natuur en de dagelijkse beoefening van shinrin-yoku een zeer positieve invloed op mijn gezondheid en welbevinden heeft. Ik ervaar dit zelf al enige jaren.

Sinds mijn hectische loopbaan als immigratie jurist, mijn promotie onderzoek (Ph.D.) en assignments met VN vredesmissies en (I)NGOs in diverse post-conflict gebieden, zoals Kosovo en Zuid-Soedan, is het dagelijks de (stads)natuur ingaan om er te vertragen, uit te rusten en mij met al mijn zintuigen aan het moment te verbinden mijn medicijn geworden (zelfs als ik daarvoor op sommige momenten alleen in natuurgebieden vol met bordjes ‘pas op voor landmijnen’ terechtkon).

Het geeft mij nieuwe energie, creativiteit, inspiratie, focus en vertrouwen. Met ‘daily nature breaks’ hervind en behoud ik mijn balans en gezondheid tijdens lange hectische (kantoor)uren achter een computerscherm, bij de opvoeding van onze twee blije energieke kleuters en in mijn gevulde leven op 3-hoog midden in levendig Amsterdam. Een ‘inner reset’, een gevoel van wau en verwondering voor het mysterie en het web van leven op deze geweldige planeet Aarde waar ik als mens deel van uit mag maken, en nog veel meer.       

Ik ben er van overtuigd dat shinrin-yoku een manier van gezondheids- en wellness beoefening is waar ook jij veel baat bij zult hebben. In de huidige klimaat noodtoestand is het allerbelangrijkste dat wij als mens onze weg ‘terug naar huis’ vinden. De weg terug naar de natuurlijke omgeving waar we allen deel van uitmaken, zodat we de cruciale rol van de natuur voor onze gezondheid en overleving inzien.  En de urgentie zien om onze planeet Aarde te beschermen, waar wij deel van zijn, waardoor wij hiermee ook onszelf beschermen

Met elke betaalde shinrin-yoku wandeling steunen we het werk van Tree Sisters.

Naast shinrin-yoku gids ben ik storyteller, Outdoor Life Coach, (kinder)yoga docente, reiziger, klimmer en moeder. Ik heb een academische achtergrond in Humanitaire Hulpverlening (Dr.), Rechten (Mr.) en Criminologie. Door de week woon ik in levendig Amsterdam en in het weekend in de natuur op een camping in het bos bij de zee.

%d bloggers like this: