Jouw Gids

Mijn naam is Marjolein C. Groot. Gecertificeerd Shinrin-Yoku Nature & Forest Therapy Guide (Association of Nature and Forest Therapy Guides and Programs, ANFT) en Natuur (wandel)coach / Outdoor Life Coach (Innersteps, School voor Natuurcoaching). Founder van Stillness in Nature.

“Those who contemplate the beauty of the earth find reserves of strength that will endure as long as life lasts” (Rachel Carson)

Voor mij vormt de dagelijkse verbinding met de natuur (shinrin-yoku) een belangrijke sleutel tot mijn energie, gezondheid, levenslust en inspiratie.

Door te vertragen, te verstillen en met volle aandacht in  de natuur aanwezig te zijn, vind ik diepe ontspanning en inspiratie.

Een leven waarin ik mij op verschillende vlakken steeds meer met de wondere wereld van de natuur en haar ritme verbind, is voor mij een oneindige, boeiende reis.

Ik deel mijn passie graag met jou om je te inspireren om te vertragen en tot rust te komen in de natuur, door voor jou als Shinrin-Yoku Nature & Forest Therapy Guide en natuurcoach ‘de deuren van het bos te openen´. Zodat jij je op jouw eigen unieke wijze (opnieuw) met de natuur kunt verbinden en de helende werking van de natuur op je gezondheid kunt ervaren.

Op dit moment geef ik shinrin-yoku workshops in de natuur en individuele natuur/wandelcoaching (outdoor lifecoaching) sessies. Daarnaast schrijf ik over natuurverbinding en gezondheid via storytelling en interviews en deel ik mijn natuurbeleving via fotografie.

Ik ben werkzaam als juriste en kwalitatief onderzoeker en heb een academische achtergrond in Humanitaire Hulpverlening (Dr.), Rechten (Mr.) en Criminologie.

Door de week woon ik in levendig Amsterdam; de weekenden breng ik door in de natuur, op een vintage camping in het bos bij de zee. 

%d bloggers like this: