Wat kun je verwachten tijdens een shinrin-yoku wandeling?

Tijdens een shinrin-yoku-wandeling loop je langzaam en leg je geen lange afstanden af. De focus ligt niet op het overdragen van planten- of dieren kennis, maar op het ervaren van de natuur door simpelweg je vijf zintuigen te openen en verbinding te maken met natuurlijke elementen, zoals bomen, door deel te nemen aan verschillende activiteiten (‘uitnodigingen’). Je ziet, hoort, ruikt, voelt en proeft het bos. Je probeert samen met de natuur te zijn in plaats van in de natuur en het bos op een onverwachte en frisse manier te ervaren.


Ik zal je gids zijn tijdens deze reis door de natuur om te vertragen, je op te laden, te ontspannen en je uitgerust en tevreden te voelen. Ik hoop je te inspireren om al je zintuigen te gebruiken, je geest te ontspannen, je lichaam te revitaliseren en het moment van leven te omarmen. En om de beoefening van shinrin-yoku als een gezonde en rijke wellness biedende practice in je levensstijl op te nemen.

De shinrin-yoku wandelingen die ik aanbied zijn een uitdrukking van mijn passie voor de natuur en wellness en mijn wens om die met anderen te delen. 

Volg mij, in kleine groepjes: de sereniteit en magie van de natuur wachten op ons! 

Probeer shinrin-yoku een keertje uit, zodat je zelf de herstellende effecten van de natuurlijke wereld op lichaam en geest kunt ervaren. 

Het grote werk van deze eeuw is om de herverbinding met de natuur in te luiden – er is niets dat er meer toe doet” (Thomas Berry).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: