Wat kun je verwachten tijdens een shinrin-yoku wandeling?

Tijdens een shinrin-yoku workshop leg je langzaam en bewust een kleine afstand af. De focus ligt hierbij niet op planten- en dierenkennis, maar op het aandachtig beleven van de natuur.

Dit beleven doe je d.m.v. korte oefeningen (‘uitnodigingen’), gericht op het ervaren van de natuur door te ontspannen en het openstellen van je verschillende zintuigen.

De oefeningen volgen een specifieke volgorde, waarbij je uit je hoofd in je lichaam en het moment komt, verfrist, ontspant en je weer helemaal oplaadt. 

De sessie wordt afgesloten met een kopje thee en een kleine versnapering.

Shinrin-yoku (Japans voor ‘bosbaden’), ofwel je met al je zintuigen als het ware onderdompelen in de natuur (zoals je dat bij zonnebaden met het zonlicht doet), is een krachtige manier om tot rust te komen.

Het staat erom bekend dat het o.a. je immuumsysteem een boost geeft, je concentratie verbetert, tegen slaapproblemen helpt en je algehele gezondheid en gevoel van welbevinden en geluk bevordert.

In de shinrin-yoku workshop leer je alles over shinrin-yoku. Na afloop kun je het zelfstandig, of samen met vrienden/familieleden, etc. gaan beoefenen.

De shinrin-yoku wandelingen die ik aanbied zijn een uitdrukking van mijn passie voor natuur en gezondheid en mijn wens om de helende werking, diepe ontspanning en inspiratie, die ik zelf door het praktiseren van shinrin-yoku nu al jaren ervaar, met jou te delen.

Probeer shinrin-yoku een keertje uit, zodat je zelf de herstellende effecten van de natuurlijke wereld op lichaam en geest kunt ervaren!

Het grote werk van deze eeuw is om de herverbinding met de natuur in te luiden – er is niets dat er meer toe doet” (Thomas Berry).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: