Waarom een gecertificeerde gids?

Net als yoga kan de beoefening van shinrin-yoku worden beschouwd als een ‘practice’, die je, nadat je de basisvaardigheden hebt geleerd, ook en vooral solo kunt doen. Door het in eerste instantie samen met een gecertificeerde gids te beoefenen, leer je de juiste volgorde van oefeningen, vertraag je echt je tempo en houd je je aandacht in het moment. 

Shinrin-yoku gidsen zijn opgeleid om de zintuigelijke waarneming van deelnemers te verbeteren en de verbinding met de plek, het lichaam, de natuur en de natuurlijke omgeving te vergemakkelijken. Dit wordt ook wel ‘het openen van de deuren’ genoemd. De shinrin-yoku gids is erin getraind om het tempo van de deelnemers aan de wandeling te vertragen, hen te helpen om de stroom van gedachten te pauzeren en contact te laten ervaren met het moment. Shinrin-yoku gidsen werken samen met de natuur en hebben ook een functie om deelnemers te laten ervaren wat de natuurlijke omgeving hen op dit moment te bieden heeft, zonder dit process te verstoren. 

Een shinrin-yoku gids is opgeleid om mensen een open, niet-oordelende ruimte te bieden om te delen en contact te maken met elkaar en met de natuurlijke wereld.

Shinrin-yoku gidsen kennen de omgeving en de omstandigheden waar de shinrin-yoku wandeling plaatsvindt zeer goed en kiezen een route die aansluit op de doelen van shinrin-yoku en past bij de gekozen uitnodigingen om de zintuigen te activeren.

En tot slot, net als bij yoga, wanneer je het doet met een groep gelijkgestemde mensen om je ervaringen mee te delen en contact mee te maken, kan je ervaring met shinrin-yoku veel leuker zijn!

“Kijk diep in het binnenste van de natuur, en je zult alles beter begrijpen” (Albert Einstein).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: