Wat het Roodborstje weet. Hoe vogels de geheimen van de natuurlijke wereld onthullen.

Ze zeggen dat vogels de schildwachten zijn – en onze sleutel om de wereld achter onze voordeur te begrijpen.

Op deze vroege lenteochtenden, waarin een nieuw begin net om de hoek ligt, beginnen vogels mij te wekken met hun levendige, melodieuze liedjes die een gouden randje lijken te hebben. Terwijl het nog donker en rustig en in de afwezigheid van de gebruikelijke Amsterdamse stadsgeluiden buiten mijn raam, zijn hun melodieën zo puur, helder en twinkelend. 

Op mijn reis om in dieper contact te komen met mijn natuurlijke omgeving en de elementen, dieren, planten en bomen waarmee ik dit plekje op de aarde deel, kwam ik het boek ‘What the Robin Knows. How Birds Reveal the Secrets of the Natural World’ tegen, geschreven door vogelaar en natuuronderzoeker Jon Young. Door het boek te lezen, ontdek je een universele vogeltaal die tot je zal spreken waar je ook naar buiten gaat, of dit nu in een stadspark, bos of aan de kust is.

Door ons af te stemmen op het gezang en het gedrag van de vogels, kunnen we veel van hun wijsheid verwerven voor ons eigen plezier en voordeel: de roep van de vogels en hun waarschuwingsalarmen zijn net zo belangrijk als hun liedjes. 

Diepe vogeltaal is een oude discipline, geperfectioneerd door inheemse volkeren over de hele wereld. Het boek verenigt de inheemse kennis, het nieuwste onderzoek en de eigen ervaring van de auteur, opgedaan gedurende vier decennia in het vakgebied. Het beoogt de lezer te leiden naar een diepere verbinding met de dieren en uiteindelijk een diepere verbinding met zichzelf. Heb boek is geboren uit een leven lang luisteren, onderwijzen en volgen wat er echt toe doet: onze dierlijke zintuigen wakker maken.

Geniet ervan! Marjolein

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: