Wat is je verlangen?

We liepen een half uur samen in stilte.
Door een bos gevuld met alle schakeringen groen. Groen glanzend van de regen van afgelopen nacht, oplichtend in het zonlicht. Voelden de nog frisse wind door onze haren. Luisterden naar de melodie van het bos. Een tikkende specht in de verte. Een hommel die loom voorbij zoemde. De schorre roep van een groep ganzen in een perfecte v-vorm in de lucht hoog boven ons. Keken naar het spel van licht en donker tussen de bomen en op de jonge donkerrode bladeren van een gigantische beuk. Naar een eekhoorn die plotseling het pad over schoot. Snoven de geuren op van boterbloemen, paarse klokjes en dennennaalden.

Toen stonden we stil.

“Hoe is het om plots stil te staan?” vroeg ik hem. Daarna vroeg ik hem om zijn omgeving aandachtig in zich op te nemen en daaruit iets aan te wijzen wat zijn wens symboliseert. Een symbool voor de wens in de toekomst, als de wens helemaal is gerealiseerd.

Doelbewust liep hij naar een boom toe, die boven de andere bomen in het bos uittorende. De zon, die even achter een wolk verscholen was, brak door en scheen vol op de takken van de boom. “Wat zie je allemaal aan dat beeld?” vroeg ik hem.

Bron: “Wat is je verlangen?”, sessie 2 van de Outdoor Life-coaching / Natuurcoaching serie.

Tijdens deze veelal wandelende coaching sessies buiten in de natuur vertragen we, zijn we met al onze zintuigen in het moment aanwezig en halen we samen, met hulp van de natuur, jouw eigen wijsheid en antwoorden op dat wat jou op dit moment bezighoudt naar boven. Zodat jij weer helderheid in jouw situatie ervaart en verder kunt.

De serie bestaat uit 5 sessies:
1. “Waar sta je nu?” In deze sessie concretiseren we samen de situatie waarin je helderheid zoekt.
2. “Wat is je verlangen?” In deze sessie maken we je verlangen in jouw situatie helder.
3. “Obstakels verkennen”. In deze sessie verkennen we samen de obstakels die in de weg zitten om jouw wens te verwezenlijken.
4. “Je draagkracht vergroten”. In deze sessie gaan we in op jouw persoonlijke kwaliteiten.
5. “Voltooien”. In deze slotsessie bespreken we jouw inzichten, en hoe deze in de praktijk vorm kunnen krijgen.

Meer lezen of een sessie boeken? Kijk op www.stillnessnature.nl
Veel inspiratie uit de natuur!

Liefs, Marjolein

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: