Waar sta je nu?

Ik ontmoet haar op de parkeerplaats van het landgoed, onder een eeuwenoude eik.

Samen lopen we langs statige, oude rode beuken met in de wind ruisende bladeren, bloeiende paarse rhododendronstruiken en een vijver vol roze waterlelies en luid kwakende kikkers.

Een houten klaphek aan de rand van het landgoed leidt ons het bos in. Over een slingerend zandpaadje omhoog een duin op. We stoppen even om een bonte specht te bekijken, luid tikkend hoog in een boom boven ons. Bij een open plek in het bos vertragen we onze pas. Gefilterd zonlicht schijnt tussen de bladeren van kanstanjebomen door. Gele margrieten en paarsblauwe klokjes bewegen in de wind.

Ik vraag haar om samen met mij een shinrin-yoku oefening te doen. Met aandacht luisteren we naar de geluiden van het bos, dichtbij, ver weg. We snuiven verschillende geuren uit de natuur op, voelen de wind op ons lichaam, warmte en kou en de aarde onder onze voeten. Daarna lopen we langzaam verder.

Ik vraag haar wat er op dit moment in haar leven speelt en waar ze helderheid in zoekt. “Zou je jouw situatie eens kunnen visualiseren, met behulp van materialen uit de natuur?” vraag ik haar.

Ze kijkt om zich heen. Na verschillende richtingen te hebben onderzocht, vindt ze een geschikte plek, bij de wortels van een slanke berkenboom. Ik ga iets verderop in het zonnetje zitten en schenk voor ons allebei een kop thee in.

Ze vindt een omgevallen boomstam, die ze richting de berkenboom sleept, legt daar een veertje bij, een groot blad van een kastanjeboom, een paar dennenappels, een steen. Dan klimt ze boven op de boomstam en wenkt me. “Dit is mijn situatie op dit moment” zegt ze.

Bron: Inkijkje in “Waar sta je nu?”, de eerste sessie (van 5) van de Outdoor Life-coaching / Natuurcoaching serie.

Tijdens deze veelal wandelende coaching sessies buiten in de natuur vertragen we, zijn we met al onze zintuigen in het moment aanwezig en halen we samen, met hulp van de natuur, jouw eigen wijsheid en antwoorden op dat wat jou op dit moment bezighoudt naar boven. Zodat jij weer helderheid in jouw situatie ervaart en verder kunt.

De serie bestaat uit 5 sessies:
1. “Waar sta je nu?” In deze sessie concretiseren we samen de situatie waarin je helderheid zoekt.
2. “Wat is je verlangen?” In deze sessie maken we je verlangen in jouw situatie helder.
3. “Obstakels verkennen”. In deze sessie verkennen we samen de obstakels die in de weg zitten om jouw wens te verwezenlijken.
4. “Je draagkracht vergroten”. In deze sessie gaan we in op jouw persoonlijke kwaliteiten.
5. “Voltooien”. In deze slotsessie bespreken we jouw inzichten, en hoe deze in de praktijk vorm kunnen krijgen.

Meer lezen of een sessie boeken? Kijk op www.stillnessnature.nl
Veel inspiratie uit de natuur!

Liefs, Marjolein

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: