Gratis Online Vertoning

Gratis online vertoning documentaire “Het verborgen leven van bomen” (Peter Wohlleben)
13 oktober, 20:00-22:00 CEST, Goethe-Institut London 

Toen Peter Wohlleben zijn non-fictie boek “Het Verborgen Leven Van Bomen” publiceerde, bestormde hij van de ene op de andere dag alle bestsellerlijsten: niemand had ooit eerder over de Duitse bossen geschreven zoals de boswachter uit de parochie Wershofen. Inmiddels is het boek in meer dan veertig landen verschenen.

In de documentaire “The Hidden Life of Trees (96 min, geregiseerd door Jörg Adolph) worden de zintuiglijke capaciteiten van de cinema gebruikt om Wohllebens observaties op spannende wijze te visualiseren, waarbij je je laat meevoeren in de geheimen van de natuur die verder gaan dan het menselijk zicht en de vergankelijkheid.

De film biedt tegelijkertijd fascinerende en vaak visueel verbluffende inzichten in het leven in onze bossen. 

Wohlleben vertelt ons op een vermakelijke en verhelderende manier over de solidariteit en samenhang van bomen en raakt een snaar bij zijn steeds groeiende groep van lezers: hij brengt ons dichter bij deze verbazingwekkende levende wezens door middel van lezingen en rondleidingen door het bos.

Wohlleben reist naar Zweden om de oudste boom ter wereld te zien; hij bezoekt bedrijven in Vancouver die op zoek zijn naar een nieuwe aanpak voor de behandeling van het bos; hij kiest de kant van de Hambacher Forst demonstranten.

Omdat hij weet dat wij mensen alleen kunnen overleven als het bos gezond is – en dat het elfde uur al aangebroken is…

Boek hier je gratis ticket voor de online vertoning van de documentaire door het Goethe-Institut London.

Veel plezier!

& als je wilt vertragen, ontspannen en je op de taal van de natuur af wilt stemmen tijdens een begeleide shinrin-yoku wandeling, kijk dan eens op mijn website. Er staan nieuwe data op voor oktober en november in het Amstelpark (Amsterdam) en Duin & Kruidberg, Nationaal Park Zuid-Kennemerland (Santpoort-Noord).

Marjolein

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: