Natuurpauze

Onder het dichte, intens groene bladerdak van de oude kastanjebomen voelt de lome zomerlucht koel. Lichtgele, witte en oranje met bruine vlinders fladderen speels voorbij. Een grote blauwe libelle blijft even op de open plek voor mij hangen en snort dan rustig verder. Het frisgroene gras aan mijn voeten licht op in het zonlicht dat tussen de takken van de bomen wordt gefilterd. Ver weg hoor ik het getik van een specht. Een eekhoorntje schiet plotseling het pad over. De zon projecteert de in de wind dansende bladeren van de bomen in een spel van licht en donker op de stammen.

Iets verderop in het bos zitten de deelnemers van de Shinrin Yoku workshop van vanochtend. Tegen een boomstam. Op het groene mos dat over een omgevallen boomstam is gegroeid. Of in het wuivende helmgras van de al warme ochtendzon te genieten. Ik snuif de zoete geur van bloemen op. Nog even geniet ik van dit bijzondere moment op deze lome zomerochtend buiten, in het bos. Dan pak ik mijn klankschaal. Het is tijd voor het laatste onderdeel van de Shinrin Yoku workshop.

Ben jij ook toe aan een natuurpauze?

Wil je vertragen, ontspannen en je met al je zintuigen onder begeleiding van een gecertificeerde ANFT Shinrin Yoku Forest & Nature gids onderdompelen in de wondere atmosfeer van het bos?

Kijk voor data/locaties op: https://stillnessnature.com/upcomingguidedwalks/

Liefs, Marjolein

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: