De ontmoeting

In het felle middaglicht van de onverwacht warme aprilzon verscheen op het zandpad voor ons plotseling een vos. Een oranje gloed hing over zijn bruin met zwart en een beetje wit gekleurde vacht. Onze blikken kruisten elkaar vluchtig. Waarna de vos onverstoorbaar zijn weg door het bos vervolgde. Voor mij de essentie van mijn werk als natuurcoach: de ontmoeting.

De ontmoeting van de coachee met de natuur en met zichzelf. Hoe dat wat zich in het moment in de natuur aandient en ontvouwt bij de coachee helderheid en diep inzicht in een coachvraag geeft.

Het minutenlang samen van dichtbij gadeslaan van een tikkende specht, helder groen mos waar even een zonnestraal op valt, of een zacht wit veertje midden op het pad. Twee karpers die tijdens een moment van reflectie aan de rand van een rimpelloos meertje plotseling hun kopjes boven het wateroppervlak uitsteken. Een blauwe reiger die mijn coachee en mij, op het moment dat zij met mij deelde haar veelbelovende projecten vaak net voor voltooiing uit handen te geven, zo dicht nadert dat we haar makkelijk zouden kunnen aanraken.

De natuur als spiegel en metafoor. Vol verhaallijnen en beeldende inzichten in wat een coachee drijft, belemmert en daadwerkelijk verlangt. En ook in wat er nodig is om dit te verwezenlijken.

Welk inzicht onze ontmoeting met de vos mijn coachee gaf, gaat ze mij in onze volgende natuurcoachingsessie in het bos vertellen.

Wil je ook eens kennismaken met wat natuurcoaching aan de hand van de methode van Innersteps voor jou kan betekenen? En hoe een coaching sessie of traject eruit ziet?

Op https://stillnessnature.nl/natuurcoaching/ lees je hierover meer.

Liefs uit het bos!
Marjolein

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: