Shinrin-Yoku Wandeling

Het licht wordt zachter. Een stevige bries laat de bladeren van de enorme beuk en eikenbomen ruisen. Het helmgras om mij heen danst mee met de wind. Ver weg hoor ik het geruis van de branding. Een laatste vogelconcert. En stilte. Ik ruik de geur van dennennaalden. De zon zakt langzaam weg achter de duinrand. Hoog boven mij verschijnt de volle maan. Langzaam zet ik theekopjes in een kleine cirkel op het witte picknic kleedje. Vul de blauwe schaaltjes met bosvruchten en een stukje pure chocolade. Nog even geniet ik van dit bijzondere moment voor mijzelf. Iets verderop in het bos zitten de deelnemers van de shinrin-yoku workshop van vanavond. Tegen een boomstam. Op het zachte groene mos dat over een omgevallen boom is gegroeid. Of in het helmgras om nog een paar laatste zonnestralen op te vangen. Dan sta ik op en pak mijn gong. Het is tijd voor het laatste onderdeel van de shinrin-yoku workshop.

Wil je ook vertragen, ontspannen en je met al je zintuigen onder begeleiding van een gecertificeerde ANFT-foresttherapyguide (bosbadgids) onderdompelen in de helende atmosfeer van het bos?

Ga dan eens mee met een begeleide shinrin-yoku wandeling! Kijk voor data/locaties op: https://stillnessnature.com/upcomingguidedwalks/

Leuk je te ontmoeten! Liefs, Marjolein

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: