Twee Tornado´s

Men noemt ze de twee tornado´s. Ze zijn ofwel op minder dan 50 cm afstand van elkaar te vinden, of rennen op volle snelheid, om vervolgens in tegengestelde richting uit je gezichtsveld te verdwijnen.

Onder hun vrolijke begeleiding leer ik werkelijk te vertragen. De micro-wereld vanaf de voordeur tot in het kleinste of grootste detail aandachtig te verkennen. Met gebruikmaking van zintuigelijke waarneming op Michelin-ster niveau.

De twee tornado’s zijn mijn shinrin-yoku voorbeelden. Voor hen is wat ik als shinrin-yoku gids doe vanzelfsprekend, het simpelweg en moeiteloos volgen van hun natuur en nieuwsgierigheid naar het mysterie van het leven in alle facetten.

Mocht je een kind in je omgeving hebben, ga dan eens samen op avontuur in de natuur!

Voor inspirerende natuurverbindingsactiviteiten die je samen met kinderen kunt doen, schreef Richard Louv de bestseller ‘Vitamin N’ (voor natuur): The Essential Guide to a Nature-Rich Life’.

Het boek is een recept hoe kinderen en volwassenen zich met de kracht en het plezier van de natuur kunnen verbinden en bevat 500 activiteiten op dit gebied. Louv is ook de auteur van het boek ‘Last Child in the Woods’, waarin hij aandacht vroeg voor de alarmerende vervreemding van kinderen met hun natuurlijke omgeving (‘nature-deficit disorder’) en grondlegger van de internationale kinderen- en natuur beweging.

De ‘Coyote’s Guide To Connecting with Nature’ van Jon Young, Ellen Haas en Evan McGown is een ander een essentieel werk op dit gebied. Met dit boek in je ene hand en iemand van wie je houdt in de andere hand inspireert Coyote je – of je nu 8 of 88 jaar oud bent – om de magie van nieuwsgierigheid te volgen en een gevoel van verbondenheid te voelen door jouw plaats op deze planeet werkelijk te leren kennen en ervaren.

Geniet van jullie reis door het mysterie van de natuur! Marjolein

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: